Eftersöksclinic med SVK östra

Lördagen den 16 juni samlades 14 ekipage varav majoriteten nybörjare för en eftersöksclinic arrangerad av SVK Östra med Erik Eriksson som instruktör. Som funktionärer deltog medlemmar från SVK Östra. Rolf Grönstedt, Tobias Lindberg, Joakim Lannek, Pär-Lars Cummings och Anne Lundin.

Dagen omfattade provmomenten ”spår” (släpspår) och ”vatten” (vattenapportering av fågel). Dagen inleddes med grundläggande information hur spår & vatten momenten går till för de olika klasserna unghunds-, öppen- och elitklass. Därefter fick alla möjlighet att prova på minst ett vattenarbete och minst ett släpspår. Många stötte på krångel med själva apporteringsmomentet, vilket var nyttigt att se för att veta var träningen ska fokuseras på.

Det blev en lyckad dag där dock vädergudarna var emot oss och bjöd på ihållande regn. Men inga sura miner från vare sig deltagare eller funktionärer. Till lunch serverades nygrillade hamburgare under huven på Pär-Lars Cummings släpvagn.

 Dagen började med fika och ett teoripass  Erik Eriksson  Jaimaicansk hamburgeria  En tapper skara som väntar på sin tur   Erik ger instruktioner inför elitvattnet  Joakim Lannek gillar läget!  Anne Lundin, Owe, Tobias Lindberg Agneta Aldor & Vilja som gör ett utmärkt elitspår på gås Peter Gulyai med Exet´s Axa Exet´s Axa gör ett utmärkt elitspår på gås

Detta inlägg publicerades i Våra hundar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s