Hasselkrogens Yra

J SEJCH SEUCH FIUCH SE V-16 Hasselkrogens Yra

Född 2012.02.24
SE23358/2012
u. SJCH SUCH Charleswood Izabelle
e. SJCH SUCH Ganjo´s CarusoIMG_0745

Yra är en härlig tik som vi är väldigt glada för. Hon visade tidigt att hon hade bra anlag och stod för fågel. Hon har en naturlig respekt för flog. Vid 7 månaders ålder satt den grundläggande dressyren och vi kunde avsluta säsongen med en välförtjänt fällning på fasan. På premiären i år 2013 var vi fyra dagar på fjället och några dagar i skogen. Hon skötte sig magiskt och hade riktigt fina fågelarbeten tillsammans med ett väldigt fint sök både på fjäll och i skog som resulterade i fällda ripor och orrar. Sammanfattningsvis har hon ett bra sök med utmärkt reviering, fart, vidd och följsamhet. Hon har verkligen visat att hon är en riktig fågelfinnare och ser till att få ut det bästa av varje chans till fågel. Vi har jagat med henne och fällt fågel på alla underlag (fält, skog och fjäll) där hon anpassar söket till rådande terräng och håller bra kontakt med den som för henne. Hon är en hund med mycket stor arbetskapacitet och det ska mycket till innan hon blir trött, trots sin starka motor är hon lugn och koncentrerad när hon inte går i släpp. Som familjemedlem är hon lugn och trygg och fantastiskt snäll med barn och andra hundar.

Yra gick under hösten 2013, gått väldigt bra i sin klass på jaktprov. Hon har startat på 5 jaktprov i unghundsklass, erhållit förstapris på samtliga starter och blivit utsedd till provvinnare på  på alla fält och fjällprov. I september åkte vi till Gotland och startade bland annat på ordinarie odelat prov på Gotland fick hon totalt ett förstapris med en 9a i fältbetyg. I november blev Yra uttagen till fågelhundsmatchen där hon representerade SVK östra som unghund. Hon gjorde bra ifrån sig och blev bästa unghund i konkurrens med engelska hundar samt Breton. Under vårvinterprovet i Mittådalen 2014 tog hon två förstapris i ÖKL.

Hon erhöll Kennel Bolundens vandringspris 2013, för ”Bästa hund på flera underlag”.

Vid Svenska Vorstehklubbens Riksutställning i juni 2014 blev hon BIR och BIS-2.

2016 hände det massa kul för Yras del!

Vid Svenska Vorstehklubbens Riksutställning i juni blev hon BIR och BIS-1! På Stockholms Hundmässa i Stockholm blev hon i december BIR med CACIB och Svensk Vinnare!

Tre starter på fältprov i EKL med fältbetyg 7, 8 och 8. Nu återstår godkänt anlagsprov i viltspår för jaktchamionattiteln. Hon söker med en fantastisk stil. Bra fart samt för vind och terräng, anpassad vinycket klövvilt med henne. Hon står för och reser såväl vildsvin (med bra respekt), dov- och kronhjort samt älg. Driver med skall! Släpper drevet efter ett par hundra meter. Jätteroligt att jaga klövvilt med denna tjej! Det är skjutet många vildsvin och hjortar för henne.

20 januari 2018 blir Yra Finsk Utställningschampion.IMG_3473

11 december 2018 tog vi äntligen tag i viltspåret. Godkänt anlagsspår! Äntligen kan Yra få titulera sig Svensk Jaktchampion! Hon är så väl värd det – bästa jaktkompisen!Yra med klöv
yra 2BIR och BIS-1 Svenska Vorstehklubbens Riksutställning 2016 Herrfallet

November/december 2016: Två elit-ettor med 8 i fältbetyg!

BIR med CACIB och Svensk Vinnare på Stockholms Hundmässa 2016!

Barnen älskar Yra och Yra tycker om dem! Här med Oskar 3 år. (2016)

IMG_5171BIR och BIS-2 på Svenska Vorstehklubbens Riksutställning 2014!

redigerad yra 2yraExcellent med certifikat på Stockholms Hundmässa 2013!

IMG_0708 3bild 2bild 1bild

IMG_0042Stånd för fasan
IMG_9257Yra 5 månader

 Yra 4 månader

Det blev Yra som fick stanna hos oss. En riktigt trygg och cool tjej, som vi nu hyser stora förhoppningar på. Yra visar sig vara en väldigt lättlärd tjej. Det krävs inte många repetitioner innan övningarna sitter. Hemma är hon väldigt lugn och har oerhört lätt att koppla av. Hon gillar att mysa och leka med sin mamma och taxarna har börjat se henne som en riktig kompis.Yra apporterar sitt första vilt, en kråka, helt perfekt!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s